Thuiswerken en Corona

De Rijksoverheid heeft werkgevers verzocht om werknemers zoveel mogelijk thuis te laten werken, om verspreiding van het Coronvirus tegen te gaan. Heel veel mensen zullen de komende tijd dus willen of moeten thuiswerken. Het fenomeen thuiswerken houdt de gemoederen dan ook flink bezig. Thuiswerken kent ook een aantal juridische aspecten. Kunnen werkgevers werknemers bijvoorbeeld verplichten om thuis te werken? Hebben werknemers een recht op thuis te werken? Welke arbo voorzieningen moet een werkgever treffen? Welke afspraken maken werkgever en werknemer met elkaar? En hoe zit het met de data veiligheid en reis- of onkostenvergoedingen?

Collega’s Stefan Jansen en Manouk Milbou schreven een uitgebreide white paper met daarin de (on)mogelijkheden, juridische kaders en praktische tips. Het white paper bevat bruikbare informatie voor werkgevers, werknemers en ondernemingsraden en is hier te vinden.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze advocaten arbeidsrecht via 013-4668888 of stuur een e-mail naar s.jansen@devoort.nl of m.milbou@devoort.nl.