Pensioen simpel maken

Regels pensioen wijzigen

Het wetsvoorstel Wet verlaging maximumopbouw- en premiepercentages pensioen en maximering pensioengevend inkomen is onlangs aangenomen in zowel de Tweede als Eerste Kamer. Als gevolg van deze wetswijzigingen moet de pensioenregeling voor de medewerkers binnen uw bedrijf in bijna alle gevallen aangepast worden vóór 1 januari 2015. Dit klinkt ver weg, maar als de regeling aangepast moet worden, moet er heel wat gebeuren.
 
Het aanpassingstraject kent verschillende aspecten zoals: de inhoudelijke aanpassingen, de arbeidsrechtelijke aspecten, maar ook de vraag welke pensioenuitvoerder het beste aansluit bij uw wensen. Kortom: een ingrijpend proces, waarbij het belangrijk is dat u dit tijdig in werking zet. Zo bent u er zeker van dat er voor uw medewerkers op tijd een passende pensioenregeling is die voldoet aan de laatste wettelijke eisen.
 
In samenwerking met Edmond Halley, een gespecialiseerd Pensioenadviesbureau, heeft De Voort Advocaten | Mediators het boekje 'Pensioen simpel maken' geschreven. Hierin staat overzichtelijk beschreven wat de wijzigingen zijn en voor u kunnen betekenen.


DOWNLOAD HIER HET BOEKJE 'PENSIOEN SIMPEL MAKEN' IN PDF >

Edmond Halley
www.edmondhalley.nl 

De Voort Advocaten | Mediators
Ilse Melis
i.melis@devoort.nl
@IlseMelis75